Verzorging
    
Twee keer per week kammen en borstelen we de konijntjes. Hierdoor voorkom je klitten en vervilten en blijft de vacht mooi. Mocht je toch een klitje hebben of een vervilte pluk knip dit dan voorzichtig weg. vergeet ook de pootjes, de oksels en onder de kin niet. De vacht voelt lekker zacht aan en je konijn ziet er tip top uit.

Je kunt met een kammetje het haar kammen of met een borstel met stalen pinnen met dopjes.

Teddy's kunnen verharen, ze krijgen dan een hele nieuwe vacht. De haren op de rug zijn dan kort en aan de zijkanten nog lang, net een lopend tafelkleedje. Dit wordt echter vanzelf weer een mooie volle vacht. Dit gebeurt vaak in het voor- en najaar en na bijvoorbeeld een extreme warme periode.

Bodembedekking:

gewoon zaagsel klit in de vacht en is stoffig.
je kunt het beste kiezen uit :

*organische bodembedekking die bestaat uit geperst stropapier of houtkorrels
*Aubiose (vlasproduct)
*Hemparade (hennepproduct)
*Bedding, dit is zacht, gehakseld stro dat behandeld is met etherische olie die schimmels en parasieten weert. Deze bodembedekking wordt vooral aanbevolen voor grote konijnen, die snel last hebben van zogeheten 'sore hocks' (wonden aan de onderkant van achterpoten). Verder is het stuifvrij.

Op de bodembedekking leg je een lekkere laag stro.

Hooi moet dagelijks aangevuld worden. Dit is goed voor de darmen en spijsvertering.. en ook heeft je konijn elke dag vers water nodig.

Een tam konijn zal veelal eten wat hem voorgeschoteld wordt.Hou onderstaande hoeveelheden aan en geef je konijn niet meer biks. Uiteraard mag hij onbeperkt hooi hebben en zorg altijd voor vers water.